Merry Christmas

K-Kpp-kk-011

Nieuw

Fairtrade kerstkaart met tekst "Merry Christmas" in rood. Gemaakt op handgemaakt papier.

Gemaakt door Ki'pe'peo uit Kenia - een fairtrade gecertificeerde organisatie uit Kibera, de gigantische sloppenwijk van Nairobi, die vrouwen een kans geeft om op eigen kracht een leven op te bouwen.

Inclusief rode envelop

Meer details

4 Artikelen

€3,29

Datasheet

Land van herkomst:Kenia
Met of zonder envelop:Met envelop

Meer informatie

Fairtrade geproduceerde kerstkaart met "Merry Christmas" in het rood.

Gemaakt op handgemaakt witgrijs papier van gerecycled papier.

Kipepeo Designs is een non-profit organisatie die handgemaakte wenskaarten verkoopt die zijn gemaakt door vrouwen uit Kibera, de op één na grootste sloppenwijk van Afrika.

Het Ki`pe`peo project streeft ernaar om vrouwen die in slechte omstandigheden leven proactief te maken, zodat ze hun eigen situatie kunnen verbeteren èn die van hun families en verdere omgeving. De vrouwen krijgen onderwijs en wordt de gelegenheid geboden om een inkomen te genereren met het maken van wenskaarten. Dankzij het reguliere salaris, dat gebruikt kan worden voor het kopen van voeding, het betalen van hun accommodatie, het bekostigen van de opleiding van hun kinderen en zelfs het opbouwen van een spaarpotje, kunnen de vrouwen zorgen voor een betere levensstandaard voor zichzelf en hun families. 

Dit is een kaart uit de exclusieve Kerst 2014 range van Londonse ontwerpster Emma Fisher - geproduceerd in Nairobi.


Ki`pe`peo Designs is een project van Rachel Baughen, een verpleegster uit Londen, die naar aanleiding van verschillende bezoeken aan Kenia geïnspireerd is geraakt om de vrouwen van Kibera te helpen. De Kipepeo Designs Trust (Kenya) is opgezet in 2007. De opbrengsten van de verkochte wenskaarten vloeien terug in het project en helpen daarmee om het model verder uit te breiden naar andere vrouwen die in gelijksoortige omstandigheden leven.