Overzicht van producten van fabrikant Ki'pe'peo Designs - Kenia

K`ipe`peo Designs is een non-profit organisatie die fairtrade wenskaarten verkoopt die gemaakt zijn door vrouwen uit Kibera, de sloppenwijk van Nairobi.

Kipepeo Designs is een non-profit organisatie die handgemaakte wenskaarten verkoopt die zijn gemaakt door vrouwen uit Kibera, de op één na grootste sloppenwijk van Afrika.


Het Ki`pe`peo project streeft ernaar om vrouwen die in slechte omstandigheden leven proactief te maken, zodat ze hun eigen situatie kunnen verbeteren èn die van hun families en verdere omgeving. De vrouwen krijgen onderwijs en wordt de gelegenheid geboden om een inkomen te genereren met het maken van wenskaarten. Dankzij het reguliere salaris, dat gebruikt kan worden voor het kopen van voeding, het betalen van hun accommodatie, het bekostigen van de opleiding van hun kinderen en zelfs het opbouwen van een spaarpotje, kunnen de vrouwen zorgen voor een betere levensstandaard voor zichzelf en hun families. 

Ki`pe`peo Designs is een project van Rachel Baughen, een verpleegster uit Londen, die naar aanleiding van verschillende bezoeken aan Kenia geïnspireerd is geraakt om de vrouwen van Kibera te helpen. De Kipepeo Designs Trust (Kenya) is opgezet in 2007. De opbrengsten van de verkochte wenskaarten vloeien terug in het project en helpen daarmee om het model verder uit te breiden naar andere vrouwen die in gelijksoortige omstandigheden leven.


 

Meer
per pagina
Toont 1 - 12 van de 30 items
Toont 1 - 12 van de 30 items