Overzicht van producten van fabrikant Watabaran - Nepal

In Nepal doen we zaken met twee fairtrade gecertificeerde producenten, waaronder Watabaran uit Kathmandu.

Watabaran - Watabaran is een Nepalees bedrijf dat werkt volgens de fairtrade normen. Watabaran betekent 'milieu' in het Nepalees. Watabaran recyclet papier en produceert verschillende papieren producten, waaronder wenskaarten.


Watabaran werkt met haar verantwoordelijkheid voor de maatschappij en het milieu centraal. Het bedrijf is gevestigd in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Kathmandu heeft grote problemen met vervuiling. Er ligt afval op iedere straathoek - wat bijdraagt aan de verspreiding van ziektes bij mensen en dieren - en het water is, als gevolg van de vervuiling, ondrinkbaar. De stad heeft daarnaast te maken met een hoge werkloosheid en grote armoede. Veel families kunnen de scholing van hun kinderen niet eens betalen. Watabaran is opgericht om verandering te brengen in deze situatie.


GET Paper Industry - Get Paper Industry is een cooperatie die handgemaakt papier en papieren producten fabriceert. Ze gebruiken restmaterialen zoals katoenen vodden, oud papier en natuurlijke restmaterialen zoals bananenvezels, stro en waterhyacinth. Het productieproces is milieuvriendelijk. Zo wordt het papier bijvoorbeeld gedroogd met zonlicht en wordt het afvalwater verantwoord verwerkt.


Get Paper Industry is opgericht in 1985 onder de naam General Paper Industry. Ze gebruikten destijds de Lokta plant als grondstof. In 1988 zijn ze in contact gekomen met The Body Shop. Van de adviseurs van The Body Shop hebben ze geleerd om papier te recyclen. Inmiddels in GPI al weer sinds 1989 leverancier van The Body Shop. Sinds 2005 is GPI een coöperatie waarbij alle medewerkers lid zijn.

Meer
Toont 1 - 6 van de 6 items
Toont 1 - 6 van de 6 items